Så jag ville inte ta fram ipad vid frukost. Kämpade istället på att konversera på engelska. Men den här vännen är alltid tyst till jag hittar orden eller ber om hjälp. En klar fördel för det lugnar ner mig.

Vi var ute och åt god mat och tog in två desserter som vi delade på. Gick vidare för en drink på annt ställe. Hem och i säng . Lite vin löste tungbanden hos mig och engelskan sprutade ut med alla dess fel men begripligt och många skratt.

I går åkte vi till marknaden längre ner i la marina. Dit kommer jag inte utan bil. Vi skulle inget köpa men varsin blus hoppade på oss och då blev vi ju tvungna att betala för dem. Min för 10 och hennes för 8 euro.

Vidare in på Lidl för lite handling för mig. Korv och lax. 

I dag kommer en annan vän och hämtar mig för vi ska åka till Torreveijas mässhall på expo. Det är för de som bor i spanien, massa lösningar, samt så klart försäljning av bostäder och säkert även uthyrning. Vi får se om det är något. Det blir bara ett par timmar då hundarna är hemma (hennes två o min chivas).

Värmen är verkligen här nu. 16 grader när jag går ut med chivas på morgonen. Har börjat att hysteriskt kolla efter kackerlacker igen.  Så rent som jag har här finns bara en förklaring , eller faktiskt två, till kackerlackerna säger vännen som var här. Hon har bott här i 20 år på höst,vinter vår....det är att jag inte bor i en förening som jag betalad avgift till. Gör man det så sprutar de för ohyra . Och, jag har nära till restauranger, tvärs över gatan vid min gavel ligger en som fyller bostädernas sopcontainer till råge, ibland även på marken nedanför, varje dag. De stänger inte ens locket på den.

Den fanns inte här då jag köpte huset. 

Containern tömms varannan dag men det räcker inte. Och en gissning är att med soporna kommer nog kackerlacker ibland från deras kök, finns ju även på svenska restauranger. Ett gammalt minne. Maken hade jobb inom telia på södersjukhuset. Därmed var han omkring sjukhusets kök.   Efter han berättat om kackerlackerna där lovade jag mig själv att inte äta om jag hamnade på sös.

Ska prata med kommunen igen. Har försökt skrivs till dem att restaurangen ska ha sin egen container som dessutom inte ska stå vid husen utan närmare restaurangen, men inget svar. 

Dessutom står den på en gata, utmed mitt hus, som inte städas av kommunen utan ska hållas efter av oss boende. Men, detta är spanien.

Dagens:

Skratta åt dig själv

Innan någon annan gör det.

Källa: Elsa Maxwell