Det här hittade jag nyss...lite kul. Men jag kan inte hålla med om choklad o gelehjärtan,,,gott!

Vem var Valentin?

Den 14 februari har Valentin namnsdag. Men förutom att han var ett romerskt helgon vet inte historikerna särskilt mycket om honom. 

Anledningen till att han ändå fortfarande är känd år 2018 är att 14 februari på medeltiden ansågs vara den dag då fåglarna bildade par. I England och Frankrike utsågs därför byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen.

Hur ska man fira?

Det är populärt att ge bort presenter. Och det var faktiskt genom just handeln som alla hjärtans dag nådde Sverige. Butikerna och försäljarna såg marknadsföringsmöjligheter. 

Den första skyltningen i Sverige skedde år 1956 och efter det har försäljningen av blommor och godis skjutit i höjden. Ett år såldes faktiskt ett par miljoner rosor, som är den mest populära blomman att ge bort. Men det säljs även friskt med tulpaner och annat blomster. 


För min delen är den dagen nu historisk...den dagen flyttade jag in i vårt spanska hus förra året 2017....minns fortfarande känslan, lyckan, förväntningarna..
Och nu, ett år efter är jag dessutom helt klar med affären. Bättre sent än aldrig.

Så vad gör jag den dagen, hur firar jag? Vet inte. Allt beror som vanligt på ork och den har varit dålig sita tiden. Trött, orkar inte kliva ur mysbyxorna osv.   Men så jobbár jag ju varje dag på förmiddagar a med renoveringen också....
Så dagligt program har varit:
 Ut med chivas
Frukost för oss båda.
Mediciner.
Renovering.
Ut med chivas 
Vattenhål med lunch med chivas
P1 och måla i min bok.
Chivas mat.
Lite bus med. Chivas.
Snabbkiss med chivas
Tillbaka till fotöljen o målning.
Där är det slut,  vill bra sitta kvar. Orkar inte laga mat, orkar inte göra mig iordning för att gå ut och äta. 
Ibland tar jag mig i kragen men oftast blir det smörgås.

Lägger mig på sängen och ser serie, just nu en del kvar av Bron.
Snabbkiss med chivas .
Lite spel på datorn och god natt. Oftast vid 22.00

Vaknar omkring 8.30 och börjar om...🙃🙃🙃🙃🙃🙃😍😍😍😍😍 helg eller vardag, samma stuk.

Men numera älskar jag rutiner, detta för att komma ihåg.. tidigare har jag undvikit rutiner och varit mer spontan. Men som sagt, du glömmer jag saker jag måste göra.

I dag är renoveringsplanen att göra rent sista 10 golvplattorna i köket samt fyra i hallen. Måla lilla bordet sista gången...tyvärr blev det inte bra. Maken varnade att det var ett svårt projekt men utmaningar är härliga....färgen är jobbig och luktar oerhört starkt. .väggfärgen luktade inte alls. 
Kopplade upp OS på TV i går via Ipad. Men det var massor av störningar. Många inne på comhem för kanal 5 såklart. Provade på kvällen och fick se invigningen utan avbrott. 
Synd bara att börja morgonen med att få resultat efter natten...men that,s life när det är en annan tid.